top of page

PROGRAMA

4ª Edició del Lumínic Festival de Fotografia
LES CONSTRUCCIONS DE LA FOTOGRAFIA

L'any 1927 Miró afirma el seu desig d'assassinar la pintura, en el sentit de transgredir i traspassar la pintura i obrir-se a altres tècniques i elements. Fugir de la tela i la pintura i afegir nous materials, i nosaltres ens preguntem, i la fotografia? Què passa amb la fotografia actual? Ho estem assassinant com Miró va voler assassinar la pintura? Diversos teòrics, entre ells Joan Fontcuberta, han parlat de la mort de la fotografia tal com la coneixíem i ens han parlat de la postfotografia. Hi ha molts autors que treballen amb imatges on la idea de modificar a la fotografia "tradicional" és present sense quedar sota aquesta etiqueta.

 

La fotografia canvia de paradigma constantment en la seva intersecció amb els avenços tecnològics i les noves maneres de creació, difusió i visualització de la imatge. El mitjà evoluciona d'acord amb les exigències dels canals utilitzats per al consum d'oci, informació i desinformació. Amb l'aparició d'internet, els avenços en tecnologies de la imatge i la democratització d'aquestes, s'ha obert un ampli espectre de possibilitats per a la creació fotogràfica i de la imatge en múltiples manifestacions.

 

Quines maneres existeixen per a economitzar les imatges? Té més pes el concepte que la tècnica? Existeix alguna imatge original? Què significa fer fotografia en una època en la qual tots poden fer-la? És una fotografia una imatge generada amb intel·ligència artificial? Quines són les materialitats i els canals pels quals podem visualitzar les imatges? Aquesta edició arranca amb la idea d'explorar i transitar aquests i altres dubtes que es puguin anar sumant amb les aportacions de les persones participants qüestionant els límits de la fotografia.

Descarregat el mapa amb el llistat complet d'exposicions i activitats
bottom of page