top of page

EXPOSICIONS

Laura_F_Izuzquiza_Foto_Proyecto_ARIADNA.jpg

WE CAN’T IMAGINE THE LENGHT OF TIME IT TOOK TO MAKE THE UNIVERSE
Diambra Mariani

Horari:

Dilluns a dissabte: 10 a 14, 17 a 20

Diumenge tancat

Aquest projecte és un homenatge al poema “8 Moons” escrit per Sharon Olds. Em fascina la idea de crear una connexió entre poesia i fotografia. El meu objectiu era posar en escena un poema visual, independent del text que s'inspirés en ell i, alhora, s'enriquís amb ell. La meva cerca de la bellesa pot llegir-se com un escapisme de la brutalitat del món contemporani i com un ritu d'exorcisme destinat a fer front a la por al futur.

ARIADNA
Laura F. Izuzquiza

Horari:

Dilluns a dissabte: 10 a 14, 17 a 20

Diumenge tancat

“Ariadna” és un recorregut intricat de suports que oneja entre la superfície i la profunditat de la consciència. És una representació al·legòrica, una experiència personal que entrellaça els suports que ens sostenen (les dones de la meva vida) i allò que avança en el nostre interior de manera inconscient (experiències com a onatge i mar profunda).

DIAMBRA_MARIANI_001-LUMINIC.jpg
CYPSELA Salvi Danes.jpg

CYPSELA
Salvi Danés

Horari:

Dimarts a dissabte: 10:30 a 13:30, 17 a 20

Diumenge 10:30 a 14:30

Dilluns tancat

El projecte pren el seu nom de la ciutat mitològica de “Cypsela”, suposadament ubicada davant de les Illes Medes a l'Empordà, segons el poema "Ora marítima" de l'escriptor Avienus (segle IV dC). "Que aquí existís la ciutat de Cypsela és ja tan sols un record, ja que l'escabrós sòl no conserva cap vestigi de la ciutat primitiva". La llegenda explica que la ciutat va ser empassada pel mar, un mite que encara perdura a la memòria dels habitants de la zona.

Premi Art Photo BCN 2023

RITURNÉ
Mauro Curti

Horari:

Dilluns a divendres: 9:30 a 14, 16:30 a 21

Dissabte: 10 a 14:30, 16:30 a 21

Diumenge tancat

“Riturné” és un intent de preservar i perpetuar una connexió viva amb un passat que hi ha convertint-se en història. Congelar petits fragments abans que es fonguin perquè res és permanent. L'exploració de les relacions home-terra, els conflictes propis, el concepte de família i de pertinença. La recerca d’una identitat en harmonia amb l’entorn natural.

Fotografía representativa - SUBLIMA.jpg

EN EL MOMENTO EXACTO, O MUY CERCA DE LO QUE SE 
INDICA COMO FINAL

Laura Voskian

Horari:

Dimarts a dissabte: 10 a 20

Diumenge 10 a 15

Dilluns tancat

Explora el buit com a falta de matèria, com a espai circumdant, com a pes estètic en si mateix. L'escala del cos sobre les coses, la interrelació del tot amb la part, el cos en l'espai, l'exterior com a lloc. Investigar sobre el que està entre les coses.

Mauro Curti_Foto Expo_01.jpg

SUBLIMA

Juan de la Quintana

Exposició exterior i interior

Horari:

Dilluns a divendres: 9 a 13:30, de 16 a 20 

Dissabte: 10 a 13:30, 17:30 a 20 

Diumenge tancat

“SUBLIMA” és una obra íntima i introspectiva, un autoretrat sostingut a través de la construcció d'un paisatge il·lusori on es busca la creació d'un teixit evocador capaç d’acotxar un paisatge de relats segmentats, on bèsties i homes sense rostre poblen un erm ocult, a través de fragments reals i tensions inconscients.

En el momento exacto_002_alta.jpg
Guanyador de la convocatòria Lumínic 2024
Foto representativa Enrique Pezo.jpg

ACCÈSSITS DE LA III 
CONVOCATÒRIA D’ARTISTES DEL LUMÍNIC

Horari:

Dilluns: 17 a 20

Dimarts a divendres: 10 a 14, 17 a 20

Dissabte: 10 a 13:30

Diumenge tancat

Alessandra Carosi, Francisco López & Kathleen Day, Yannis and Antonella, Elsa Faudé, Inma Barrio, Ana Benavent, Carolina Krieger, Mario Lalau, Ignacio Benítez Atkins i Pere freixa

ANC Gabriel Casas.jpg

FIN DEL RÍO
Enrique Pezo Gómez

Horari:

Dilluns a Divendres: 8 a 14

Dijous 8 a 19

Dissabte i Diumenge tancat

Presentació amb l'artista: 6 de juny, 19 h

Exposició fins el 19 de juliol

El “Fin del Río” reteixeix memòries configurant espais de resistència al model de pensament predominant. En aquesta lògica, el projecte esdevé palimpsest, artefacte que conserva les empremtes d'una imatge anterior en la mateixa superfície, però juxtaposada expressament per donar lloc a la que ara existeix, com si es tractés d'una pissarra màgica freudiana.

Atkins_Ignacio_01.jpg

GABRIEL CASAS I GALOBARDES. FOTOS AMB JOGUETS 
Comissària: Julià Guillamon.
Arxiu Nacional Catalunya

Horari:

Dilluns a Divendres: 8 a 15

Dissabte i diumenge tancat

La presència fidel de l’Arxiu Nacional de Catalunya en el festival Lumínic des dels seus inicis torna, una vegada més, a apropar-nos a fons i a fotògrafs que es conserven al nostre centre. En aquest cas, al fotògraf Gabriel Casas i Galobardes un creador d’avantguarda  que més enllà de les imatges per les quals és reconegut, tenia un interès evident per les joguines, interès que trobem en tota la seva producció, des de l’inici fins al seu darrer projecte inacabat, els carrusels.

EXPOSICIONS ESCOLES 

ELISAVA
ERIC SANDSTROM I
MARTINA ORSKA

Exposició exterior al carrer

La Universitat de ELISAVA participa a la cinquena edició del Lumínic Festival amb dos alumnes que mostraran la seva obra al carrer. Aquest alumnes són:

Eric Sandstrom amb el projecte "I Could See The Smallest Things"

Martina Orska amb el projecte "Heredosporium" 

EmiliArgem¡_Observatori.jpg

EAD Sant Cugat
ALUMNES I ALUMNI EAD

Exposició exterior al carrer

L’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat participa per primer any al festival Lumínic amb una selecció de fotografies d’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior. En elles veurem diferents aproximacions al món de l’inconscient, a partir d’un estudi previ on han analitzat l’obra fotogràfica d’autors i autores contemporànies

Ambar Caspari, Edgar Comadran, Natàlia Massaguer, Elisabeh Ortiz, Nico Puig, Andrea Sánchez, Minerva Tohtaneau, Angela Toro.

Roger Sagarra Belles Arts.jpg

IEFC
Santiago Avila Encarnación

Horari:

Dilluns: 13:15 a 14 

Dimarts: 11:15 a 14, 16:15 a 18:45

Dimecres: 13 a 14, 16:15 a 17:30

Dijous: 12:45 a 18:45 (6/06 fins les 17)

Divendres: 12 a 14, 16:15 a 21 (14/06 fins les 19)

Dissabte: 10 a 14 (1/06 fins les 12)

Exploro la complexa relació entre l'ansietat i el subconscient a través de la fotografia. Cada imatge capta la superfície d'una realitat en la qual emocions, pensaments i pors ocultes resideixen en el més profund i desconegut de la nostra ment. En l'instant de cadascuna de les meves fotografies habita l'asfíxia de la mirada, l'asfíxia de l'ésser.

INS Leonardo.jpg
Heredosporium x Martina Orska 01 ELISAVA.jpg

EL OBSERVATORIO
Emili Argemí i
Jessica Crespo

Exposició exterior al carrer

El Observatorio participa a la cinquena edició del Lumínic Festival amb dos alumnes on mostraran obra al carrer. Aquests alumnes són:

Emili Argemí amb el projecte "21 12"

 

Jessica Crespo amb el projecte "Púlsar"

Comadran_Edgar.jpg

ALUMNES DE BELLES ARTS UB
Míriam Bautista i
Roger Sagarra

Exposició exterior al carrer

La Facultat de Belles Arts participa a la cinquena edició del Lumínic Festival amb dos alumnes on mostraran obra de grans dimensions al carrer. Aquests alumnes són:

Míriam Bautista amb el projecte "Encara que es de nit"

Roger Sagarra amb el projecte "L'Inconscient de l'artefacte"

IEFC Santiago Avila.jpg

INS LEONARDO
Alumnes del INS Leonardo

Horari:

Dilluns: 15:30 - 20:30

Dimarts a divendres: 10 - 14, 15:30 - 20:30

Dissabte 10 - 14 Diumenge tancat

Un dels pilars fonamentals de la plataforma Lumínic és el seu Pla Educatiu, l'objectiu del qual és generar espais d'experimentació, coneixement i reflexió al voltant del fet fotogràfic. Per aquest motiu, Lumínic col·labora amb diversos centres educatius amb la realització de tallers i convocatòries per la mostra d'obra artística. El 2021, Lumínic va iniciar una col·laboració amb l'INS Leonardo per la realització d'un cicle anual de tallers amb els i les alumnes de 4t d'ESO. En aquestes tres edicions, els i les alumnes han tingut l'oportunitat de realitzar fotografies amb càmeres digitals, sessions de selecció, edició fotogràfica i disseny expositiu. El fil conductor dels tallers d'enguany ha estat l'experimentació amb la imatge a la recerca de documentar i retratar el que podem trobar al nostre voltant, ja sigui dins l'aula com a l'entorn urbà. Aquesta exposició mostra els resultats de la creació de l'alumnat al llarg de tot el curs escolar 2023 - 2024.

bottom of page