ACTIVITATS

Les activitats amb aquest símbol son limitades i de pagament
51cm81X+dUL._SY355_.jpg

(*) Si vols participar, pots inscriure't comprant a la botiga

LUMINIC-NEGRE_2.png

ROGER BALLEN: Video Conferència de l'artista i videoprojecció

Dia i hora: Dissabte 20 de Març, 17:30 h

L'artista Roger Ballen ens presentarà la seva obra amb una videoconferència de la seva trajectòria com a fotògraf. Tindrem l'oportunitat de preguntar sobre el seu treball i veurem el vídeo  "Asylum of the birds". Per finalitzar disposem del seu últim llibre publicat per l'editorial "Thames & Hudson"

TAULA RODONA: El procés creatiu: amb els artistes participants a Lumínic 

Dia i hora: 20 de Març de 18:30h

Taula rodona on els fotògrafs participants en el festival  (Jordi Guillumet i Monica Rosello, Alex Llovet, Roger Grasas, Xavi Bou i Bego Antón) ens explicaran en primera persona quina és la seva forma de treballar, quina és la seva manera d’afrontar els seus processos creatius i com s’ho fan per dur-los a terme.

També ens parlaran dels seus nous projectes i algunes anèdotes de la seva experiència creativa.

carbon-transportado_17.jpg

TALLER: "Col·lodió Humit" Martí Andiñach

51cm81X+dUL._SY355_.jpg

Horari: Dissabte 8 de maig, 10:00 - 14:00

Preu inscripció: 35 € (iva inclòs)

En aquest taller i durant 4 hores, descobrirem la tècnica fotogràfica del col·lodió humit, des del seu naixement el 1851 fins al seu redescobriment i segona juventut en ple segle XXI.

Veurem plaques fotogràfiques d’ara i de llavors, entendrem les particularitats del procés (que no en són poques!), i veurem la preparació pas a pas d’una fotografia, des de la placa de metall verge fins al revelat del retrat.

LUMINIC-NEGRE_2.png

OBERTURA + VISITA GUIADA: LUMÍNIC FESTIVAL DE FOTOGRAFIA

Dia i hora: 20 de Març a les 12:00

Obertura de LUMÍNIC Festival al Claustre del Monestir amb presentació per part dels organitzadors i intervenció de l'alcaldessa de Sant Cugat. Al final del acte es farà la inaguració de les dues exposicions del Museu del Monestir. "Min Turab" de Roger Grases i "The Earth is only a little  dust under our feet" de Bego Anton.

BITTER SWEET SOFT: 

Presentació del fotollibre de Bernat Millet i l'Editorial Lumínic

Dia i hora: Dissabte 20 de Març, 18:00

L'artista Bernat Millet ens presentarà el seu primer fotollibre Bitter Sweet Soft, editat per l'Editorial Lumínic i dissenyat conjuntament amb La Bibliogràfica. Comptarem amb Jorge Molinero autor dels textos que acompanyen el fotollibre. També parlarem del naixement de l'Editorial Lumínic. 

TALLER: Estampa al carbón transportado

Francisco Gómez

51cm81X+dUL._SY355_.jpg

Dia i hora: 8 de maig de 16:00 - 20:00 

Preu inscripció: 35 € (iva inclòs)

La estampa al carbón transportado es un proceso fotográfico único, que otorga a las copias una amplia variación tonal y gran densidad gracias a la capa de gelatina y pigmento de la que está compuesta la imágen. Uno de los más nobles procesos fotograficos creados a finales del siglo XIX. La estampa al carbón tiene una variedad de opciones: se pueden usar pigmentos de cualquier color y puede ser positivada en una gran variedad de superficies. Es considerada una de las técnicas más estable y permanente en el tiempo de la fotografía química.

Visita Guiada: recorregut  expositiu

Dia i hora: 17 d'Abril de 11:00 a 13:00h

Dia i hora: 24 d'Abril de 11:00 a 13:00h

Visita guiada pel recorregut expositiu del Lumínic Festival acompanyada dels directors:

El recorregut començara al Centre d'Art Maristany i pasara per la Galeria És-Fera72, Museu del Monestir, Casa de Cultura, Museu Cal Gerrer, el Celler Cooperatiu i acabara a la Plaça Victoria dels Angels.  

TROBADA PLAÇA LLUIS MILLET / ESTACIÓ SANT CUGAT