top of page

ACTIVITATS

Les activitats amb aquest símbol son limitades i de pagament
51cm81X+dUL._SY355_.jpg

(*) Si vols participar, pots inscriure't comprant a la botiga

MERCAT FOTOGRÀFIC: venda d'obra fotogràfica d'autor

Dia i hora:

31 de maig: 18 a 22

1 de juny: 11 a 22

2 de juny: 11 a 20

Mercat de venda d'obra fotogràfica d'autor amb la participació d'artistes, una zona pícnic i tallers familiars gratuïts 

inauguraci-del-festival-lumnic-030623_52948328651_o.jpg
inauguraci-del-festival-lumnic-030623_52948328616_o.jpg

INAUGURACIÓ LUMÍNIC FESTIVAL DE FOTOGRAFIA

Dia i hora: 31 de maig a les 19:00

Inauguració de LUMÍNIC Festival al Claustre del Monestir de Sant Cugat amb presentació per part dels organitzadors i intervenció de l'alcalde de Sant Cugat del Vallès.

FOTOGRAFIA MINUTERA 

Dia i hora:

1 de juny d'11 a 19

2 de juny d'11 a 19

Una caixa de fusta, un lent, un revelador i un fixador, una reserva de paper, la llum i una exposició obtinguda gràcies a una relació íntima amb el sol: el món del fotògraf minuter. Després ve el negatiu, seguit pel positiu. Aquest art té el do de sumar les imperfeccions per crear obres úniques i irrepetibles.

FOTOTRANSFERpubli.jpg

APERITIU MODERNISTA
AMB A CIEGAS

Dia i hora:

1 de juny a les 12

Aperitiu musical en col·laboració amb el festival StQBlack que enguany celebra la seva desena edició i que ens porten al Celler Modernista l'actuació de A Ciegas. Una activitat íntima i propera per gaudir de la fotografia i la música en un emplaçament únic.

A Ciegas,  amb Enric Ez i Jonathan Herrero redescobreix els tresors de la música negra, inspirats per grans com Stevie Wonder, Marvin Gaye i Michael Jackson. Amb proximitat i energia, honoren aquests referents mentre creen un repertori propi, amb passió i dedicació.

DSC07131.jpg
maga bx-1.jpg

ACTIVITAT FAMILIAR : 
TRANSFERÈNCIA DE FOTOGRAFIES
amb Alejandra Morales

Dia i hora: 1 de juny d' 11 a 14

Taller gratuït per a famílies i adults a càrrec d'Alejandra Morales

Aprendrem a transferir fotografies sobre fusta, pedra o qualsevol objecte. La transferència manual d'imatges consisteix a traslladar fotografies des d'una impressió  a altres suports originals amb un toc més artístic.

És una activitat familiar per a totes les edats. Descobreix les possibilitats creatives que ens aporta aquesta tècnica i gaudeix-ho!

aciegas (1).jpg

TAULA RODONA: El procés creatiu: amb els atistes particiapnts al Lumínic

Dia i hora: 1 de juny de 17:30 a 18:30

Taula rodona on els fotògrafs participants en el festival on ens explicaran en primera persona quina és la seva forma de treballar, quina és la seva manera d’afrontar els seus processos creatius i com s’ho fan per dur-los a terme. També ens parlaran dels seus nous projectes i algunes anèdotes de la seva experiència creativa.

CÀPSULES DE PRESENTACIÓ
DELS ARTISTES DEL MERCAT

Dia i hora: 1 de juny a les 18:30 a 20:30

Càpsules de presentació dels treballs dels artistes participants del mercat de venda d'obra fotogràfica.

ciano mostaza 12.jpg

PRESENTACIÓ I PROJECCIÓ: "FIN DEL RÍO.” de Enrique Pezo i passi projecció dels accèssits guanyadors de la convocatoria Lumínic 2024 

Horari: 6 de juny, 19

Presentació del projecte "Fin del Río" de Enrique Pezo guanyador de la convocatòria Lumínic 2024. Seguit de la presentació es realitzarà el passi projecció dels accèssits guanyadors. 

ANC Gabriel Casas.jpg
WhatsApp Image 2022-07-16 at 16.13.05-3.jpg

ACTIVITAT FAMILIAR: 
CIANOTIPIA
amb Anna Bustins

Dia i hora: 2 de juny de les 11 a 14

Taller gratuït per a famílies i adults, a càrrec d’Anna Bustins.

La cianotipia és un procediment fotogràfic monocrom que aconsegueix una còpia de l'original en un color blau de Prússia anomenat cianotip (blueprint, en anglès). Consisteix en l'exposició de superfícies tractades amb una solució química a la llum solar o UV. Aquesta exposició serà la que produirà la impressió de la nostra estampa. Amb la cianotipia podràs reproduir fotografies, dibuixos a mà o també podràs imprimir utilitzant objectes i plantes per bloquejar la llum.

En aquest taller aprendrem el funcionament d'aquesta versàtil tècnica a través de la impressió sobre diferents tipus de paper utilitzant tot tipus d'elements, plantes i fotolits que ens permetran crear composicions úniques i sorprenents.

Pezo_Enrique_14.jpg

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ "GABRIEL CASAS I GALOBARDES.
FOTOS AMB JOGUETS"
  

Dia i hora: 7 de juny de 12

Presentació de l'exposició "Gabriel Casas i Galobardes. Fotos amb Joguets" organitzada per l'Arxiu Nacional de Catalunya a càrrec de Julià Guillamon, comissàri de l’exposició.

TALLER: APRENDER A MIRAR 
amb Ana Becerra

51cm81X+dUL._SY355_.jpg

Dia i hora: 15 de juny de 17 a 21

Preu inscripció: 65 € 

Exploració de la creativitat, inspiració i desenvolupament d'idees. Enfocament en la importància de les imatges, leducació visual, i la influència de la cultura en la creació artística. Objectius inclouen comprendre el procés creatiu al llarg de la història, explorar la gestió del treball personal i diferenciar entre pensament divergent i convergent. S'aborda la imaginació, la inspiració i les resistències en la creació d'imatges, així com la importància del discurs visual. El taller inclou pràctiques, teoria i creació de portfolis individuals.

foto para taller .jpg
AinhoaValle_02Butohgrafias.jpg

TALLER: HERRAMIENTAS PARA LIDIAR CON BLOQUEOS CREATIVOS
amb Einat Dotan

51cm81X+dUL._SY355_.jpg

Dia i hora: 13 de juliol d'11 a 14

Preu inscripció: 35 €

"Si ets creatiu, segur que t'has enfrontat a la frustració dels bloquejos creatius, especialment si és la teva professió. En aquest taller, explorarem eines pràctiques per superar aquests obstacles. Aprendrem estratègies per revifar la inspiració i mantenir la teva creativitat viva i fluint lliurement ."

IMG_1257.jpg

TALLER: MI TAREA ES LA CIRCUNFERENCIA 
amb Ainhoa Valle

51cm81X+dUL._SY355_.jpg

Dia i hora: 6 de juliol de 10 a 14

Preu inscripció: 50 € 

Des de l'antiguitat els somnis han estat considerats una porta que obre una dimensió intangible i ens connecten amb els llocs més íntims de l'inconscient. Un somni no deixa de ser una imatge interna que produïm nosaltres mateixos. Una veu interior que ens parla mitjançant un llenguatge simbòlic de les nostres experiències vitals. I el cos el recipient on queden impreses i habiten aquestes imatges. Podrien ser els somnis una font de coneixement i material creatiu que inspirin els nostres projectes artístics? En aquest taller vivencial tornarem els ulls cap a dins, submergir-nos en el nostre món oníric per rescatar aquest contingut propi i traduir-lo en imatges. La fotografia serà la clau que ens ajudi a obrir la porta i ens porti de viatge a allò desconegut, a aquest espai circular on s'integren allò conscient i allò insconscient.

DSCF4756.jpg

Visita Guiada: recorregut  expositiu

Dia i hora: 8 de juny de 11 a 13

Dia i hora: 15 de juny de 11 a 13

Dia i hora: 6 de juliol de 17 a 19

Dia i hora: 13 de juliol de 18 a 20

Visita guiada pel recorregut expositiu del Lumínic Festival acompanyada dels directors:

El recorregut començara a la Casa de Cultura i pasara pel Museu del Monestir, Sala Abacus, el Celler Cooperatiu, La galeria, Galeria Blanca Erai i acabara al Concessionari Skoda.

TROBADA A LA PLAÇA OCTAVIÀ

Davant el cub amb imatges del Lumínic Festival

bottom of page