top of page

ARTISTES

A_Rispa_foto©Louna Aurea Millet.jpg

PABLO A. RODRÍGUEZ

El Pablo és un fotògraf de 27 anys nascut en la perifèria de Barcelona. La seva obra, fins ara principalment autobiogràfica, documenta la seva realitat més pròxima i es caracteritza per l'experimentació en la cambra fosca.

blanca_vinas.jpeg

JORDI BARRERAS

Jordi Barreras (Santa Coloma de Gramenet 1977) és un fotògraf documental. La seva obra reivindica el valor social i polític de la fotografia. Entén la fotografia com una eina d'investigació visual que li permet cercar la intersecció entre les arts, les ciències socials i la fotografia documental i conceptual.

 

roope-portrait-square-1600.jpg

CRISTOBAL ASCENCIO

Nascut el 1988 a Guadalajara, Mèxic. Cristóbal Ascencio és un artista visual mexicà.

El seu treball se centra en la relació que hi ha entre imatges i memòria i com

construïm diferents identitats i realitats a partir d'aquesta correspondència.

LUCÍA MORÓN PERFIL.jpg

ANA BELÉN JARRÍN

Ana Belén Jarrín, va néixer a l'Equador, va estudiar fotografia a Barcelona, on va viure 20 anys. Actualment resideix a Galícia.

Li interessa com les persones es relacionen amb els seus cossos, així com la manera en què les comunitats habiten i són transformades pel paisatge que les envolta.

La seva formació és de fotografia, disseny gràfic i gestió cultural.

Lara Amat.jpg

ANDRÉS SOLLA

Andrés Solla treballa temes relacionats amb moviments migratoris, fronteres, identitat i

memòria. “How To Build a Fence” ha estat guanyador del 16è Fòrum Fotogràfic Ca Basté

i exposat en el festival *OFF Bratislava.

El seu treball més recent “Un riu sense ponts” compta amb el suport de la Unió Europea i

el Goethe Institute dins del programa “Culture Moves Europe”.

anc.jpg

QUIM ESPAÑOL

Quim Español Sala, director creatiu i dissenyador, treballa com a director creatiu d'Adidas. Les seves campanyes publicitàries arriben a un públic global, però la seva creativitat s'estén més enllà de la seva feina. L'últim projecte de l’artista explora la intersecció de la fotografia i la IA, mostrant el seu amor per l'experimentació i empenyent els límits de les formes d'art tradicionals.

Loli.png

ROTOR ESTUDIO

Ángeles Angulo i Román Torre formen Rotor Studio. El seu treball es basa en la creació de peces, dispositius i instal·lacions a mig camí entre l'artesania digital, el disseny industrial i l'experiència audiovisual, donant lloc a aquesta hibridació de tècniques i formats molt diversos que parteixen de llocs comuns

_estampa.jpg

INZAJEANO LATIF

Com a persona racialitzada, dono veu a comunitats marginades i il·lumino les seves experiències. Inverteixo temps en conèixer les persones i els espais que capturo, esforçant-me per crear imatges que desafiïn la ignorància i els prejudicis. Defenso la diversitat educativa i exploro la convivència de la IA amb la creativitat humana.

ALEYDIS RISPA

Aleydis Rispa, Sort (Lleida), 1964. Es va llicenciar en Belles Arts, especialitat d’Imatge, a la Universitat de Barcelona el 1988. Actualment és professora de fotografia a l’EASD Serra i Abella (L’Hospitalet de Llobregat). Des de 1989, any en què va guanyar el Premi de Fotografia de la Biennal de Barcelona, ha exposat i publicat la seva obra regularment.

Pablo.jpg

BLANCA VIÑAS

Blanca Viñas (Barcelona, 1987)

 

La seva obra ha estat exposada en diferents exposicions individuals i col·lectives. A Place Where Light Casts Many Enigmatic Shadows a la Galeria ArtSümer d’Istanbul i “La cambra fluïda” i “Vinyes revelades” dins del projecte coral Terra-lab són alguns dels seus projectes més significatius. El 2020 va publicar el seu primer llibre Tratado de fotografía desobediente.

 

Jordi fotògrafia feta per Almudena Romero.jpg

ROOPE RAINISTO

Roope Rainisto és un artista, dissenyador i fotògraf finlandès amb passió per la narració. El seu treball explora els límits entre allò real i virtual. Les seves col·leccions de NFT "Life In West America" ​​i "Reworld" es troben entre les col·leccions d'art d'IA més valuoses de tots els temps.

 

cristobal ascencio ramos.jpg

LUCÍA MORÓN

Lucía Morón va néixer a Buenos Aires, Argentina. És artista visual, arquitecta i docent.

Les seves obres van ser exposades al Palau de Westminster (Londres) i al Festival Off de Les Rencontres d'Arles 2022, entre d'altres.

Actualment, els seus projectes vinculen la fotografia amb el collage, dibuix, escriptura i arxiu familiar.

 

autorretrato anabelenjarrin.jpg

LARA AMAT

Lara Amat (1989)

Estudia Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on s’apropa a la fotografia, l’escultura i el gravat.

Participa en diverses exposicions col·lectives, com la Bianyal (2021, La Garrotxa); i individuals, com Exercicis per imaginar un volcà (2022, CC Can Basté, BCN), o La pedra que cau del cel no mira a qui toca (2023, Espai 19, BCN).

 

Andrés Solla.jpg

ARXIU NACIONAL DE CATALUNYA

En el marc del Festival Lumínic de Sant Cugat del Vallès i amb la voluntat de compartir amb la ciutadania la recent adquisició d’algunes de les peces creades durant aquell viatge, l’Arxiu Nacional ha produït l’exposició Dora Maar. Viatge a Catalunya, amb Victòria Combalía com a comissària.

Quim.jpg

LOLI LABOUREAU

Dolores, una fotògrafa nascuda el 1994 a Buenos Aires, Argentina, es va formar a Nova York i va començar a treballar a Spring Studios durant les temporades de Fashion Week. El seu estil és plàstic i pop, amb influències d'artistes com ara Martin Parr, La Chapelle, Marcos Lopez, Steven Spielberg i Tarantino. A més del seu talent fotogràfic, Dolores és coneguda pel seu sentit de l'humor i el riure contagiós. Un acudit recurrent és que els seus pares són anestesistes, cosa que la porta a buscar maneres d’‘anestesiar’ visualment els seus espectadors amb les seves fotos. Ha guanyat premis i ha exposat el seu treball a galeries internacionals. També ha fet incursions en el camp de la direcció d'art. Amb el seu enfocament fresc i la recerca constant de la creativitat, Dolores ha establert el seu nom a l'escena de la fotografia contemporània, expandint constantment la seva visió artística, però sempre recordant que la dosi d'anestèsia té límits, a diferència de la seva creativitat.

 

rotor2.jpg

TALLER ESTAMPA

Estampa és un col·lectiu de programadors, realitzadors i investigadors que treballa en els àmbits de l'audiovisual i els entorns digitals. La seva pràctica es basa en una aproximació crítica i arqueològica a les tecnologies audiovisuals, en la investigació de les eines i ideologies de la intel·ligència artificial i en els recursos de l'animació experimental.

 

Inzajeano in Addis Twitter.jpg
ESCOLES 

FACULTAT DE BELLES ARTS

El grau de Belles Arts és un dels estudis de la Facultat de Belles Arts. El grau ofereix als nostres estudiants la possibilitat de formar-se en la pràctica i el pensament artístic, tenint en compte tant l’especificitat de les diferents disciplines com la realitat transdisciplinària de l’art contemporani.

 

La Facultat de Belles Arts participa en la tercera edició del Festival Lumínic amb tres estudiants.

Aquests alumnes són:

 

Carmen Barreiro Rubio​ amb "Camino a Monte Largo"

 

Iona E. Quesada amb "Llum tímida"

Grisart%20logo%20simple_edited.jpg
belles_arts.jpg

GRISART

L'escola Grisart participa en la tercera edició del Lumínic Festival amb l'alumne Jen McLain que  mostraran la seva obra Dystopia.

INSTITUT D'ESTUDIS FOTOGRÀFICS DE CATALUNYA

L'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya participa en la tercera edició del Lumínic Festival amb l'alumne Pau Vendrell que mostrarà l'obra ‘Kaleidoscopi De La Família Contemporània’ a la sala Abacus de Sant Cugat. 

imatge-projecte-02.jpg

ELISAVA

Elisava participa a la tercera edició del Lumínic Festival amb l'alumne Meghan Mathews on mostraran la seva obra d'autor "It was good enough for our mothers" que han realitzat al Máster de Fotografía y Disseny.

IEFC_logo_cmyk editado.jpg

EL OBSERVATORIO

El Observatorio participa en la tercera edició del Lumínic Festival amb dos alumnes on mostraran l'obra d'autors que han realitzat el curs de Fotografia Documental d'Autor.

 

Aquests alumens son:

Maria Canamasas Font amb "Elvira"

 

 Wayra Ficapal amb "El paisatge invisble"

 

20210427-MASTER-FOTO-logo.jpg
bottom of page