top of page

ARTISTES

Laura F. Izuzquiza.jpg

DIAMBRA MARIANI

Diambra Mariani (Verona, Itàlia. 1982).

El 2011 em vaig incorporar a Prospekt Photo Agency (Milà) i vaig començar a treballar com a fotoperiodista. Entre 2012 i 2021 vaig viure a Barcelona, on vaig treballar com a fotògrafa freelance i professora de fotografia.

 

El 2022 vaig tornar a Itàlia, on visc avui dia i organitzo tallers i residències artístiques. Actualment, la meva recerca fotogràfica se centra sobretot en projectes autobiogràfics, barrejant diferents llenguatges artístics.

Salvi.jpg

MAURO CURTI

Mauro Curti (1980) és un fotògraf italià que viu i treballa a Cuneo (Itàlia).

Treballa amb un enfocament documental, principalment al voltant de les comunitats rurals i els paisatges que habiten, centrant-se en la intricada interacció entre l'ésser humà i la naturalesa.

 

Laura Voskian.jpg

JUAN DE LA QUINTANA

Juan de la Quintana és un fotògraf i artista visual de Madrid, amb estudis en biologia i un màster en fotografia artística i documental. Amb diversos èxits nacionals i internacionals a les espatlles, des de publicacions impreses fins a exposicions, la seva fotografia explora qüestions com la solitud i l'aïllament, així com el desarrelament i el pas del temps.

Retrato2_Enrique Pezo Gómez.jpg

GABRIEL CASAS I GALOBARDES

Gabriel Casas i Galobardes va néixer a Barcelona el 21 de desembre de 1892 i morí en aquesta ciutat el 14 de novembre de 1973. S'inicià de ben jove en el món de la fotografia, que coneixia per tradició familiar. Després d'una estada a l'Uruguai i l'Argentina, on treballà a casa d'un retratista, tornà a Barcelona on va obrir el seu propi estudi fotogràfic. Entre 1929 i 1939 produí un gran nombre de reportatges d'altíssima qualitat que es publicaren en revistes i diaris com: L'Esport Català,  Diario Oficial  de la Exposición Internacional de Barcelona, Barcelona Gráfica, La Rambla, Mirador, Imatges, d'Ací i d'Allà,  La Vanguardia, S'Agaró i d'altres. Finalitzada la guerra, va ser perseguit i empresonat i posteriorment es dedicà a la fotografia industrial i publicitària.

LAURA F. IZUZQUIZA

Laura F. Izuzquiza (Madrid. 1989) és fotògrafa i artista visual. Graduada en Periodisme i Comunicació per la UE, es va especialitzar en fotografia i cinema per la SFUAD. En 2021 va rebre la beca Fulbright d'Arts Plàstiques amb la qual va cursar fotografia creativa en ICP a Nova York. Ha exposat de manera individual i col·lectiva en institucions, galeries, festivals i fires.

diambra-mariani-portrait.jpg

SALVI DANÉS

Salvi Danès Vernedas. (Barcelona, 1985).

Cursa els estudis fotogràfics a Barcelona, centrant el seu interès per la fotografia amb un marcat caràcter documental. Jugant amb les bases del reportatge periodístic i la fotografia conceptual, orienta el seu objectiu cap a escenes que expliquen fragments de diverses situacions socials amb estil directe, subjectiu i contemporani. Amb els clàssics del reportatge com a referència, utilitza la narrativa del gènere per trobar un llenguatge expressiu propi per donar sentit a les seves històries.

 

Mauro Curti.jpg

LAURA VOSKIAN

Laura Voskian (Argentina. 1988) mostra una profunda atracció cap al contemplatiu, el seu mètode sembla un intent d'atresorar el mínim a través de l'acumulació d'anotacions sobre les seves exploracions sobre l’estrany i el bell, sobre la transcendència de l'intranscendent.

 

Fotografía de Perfil.jpg

ENRIQUE PEZO

Enrique Pezo Gómez (Peru. 1994)

Es desenvolupa a Madrid com a artista visual i investigador. Va obtenir la beca Roberto Villagraz atorgada per l'escola EFTI per al Màster en Fotografia d'Autor. Va rebre la beca DAFO per estudiar el Màster en Crítica Cinematogràfica a la ECAM. Ha exposat la seva obra al Perú, Xile, Mèxic, Colòmbia, Espanya, Itàlia i al Regne Unit.

Gabriel Casas.jpg
ESCOLES 

FACULTAT DE BELLES ARTS

El grau de Belles Arts és un dels estudis de la Facultat de Belles Arts. El grau ofereix als nostres estudiants la possibilitat de formar-se en la pràctica i el pensament artístic, tenint en compte tant l’especificitat de les diferents disciplines com la realitat transdisciplinària de l’art contemporani.

 

La Facultat de Belles Arts participa en la cinquena edició del Festival Lumínic amb dos estudiants.

Aquests alumnes són:

 

Míriam Bautista amb el projecte "Encara que es de nit"

Roger Segarra amb el projecte "L'Inconscient de l'artefacte"

logoEAD_PNG.png
belles_arts.jpg

EAD SANT CUGAT

L’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat participa per primer any al festival Lumínic amb una selecció de fotografies d’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior. En elles veurem diferents aproximacions al món de l’inconscient, a partir d’un estudi previ on han analitzat l’obra fotogràfica d’autors i autores contemporànies.

INSTITUT D'ESTUDIS FOTOGRÀFICS DE CATALUNYA

L'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya participa en la cinquena edició del Lumínic Festival amb l'alumne Santiago Avila Encarnación que mostrarà l'obra “My world doesn't let em breathe” a l'Ateneu Santcugatenc.

imatge-projecte-02.jpg

ELISAVA

Elisava participa en la cinquena edició del Lumínic Festival amb dos alumnes on mostraran la seva obra que han realitzat al Máster de Fotografía y Disseny.

Aquests alumnes són:

Eric Sandstrom amb el projecte "I Could See The Smallest Things"

Martina Orska amb el projecte "Heredosporium" 

IEFC_logo_cmyk editado.jpg

EL OBSERVATORIO

El Observatorio participa en la cinquena edició del Lumínic Festival amb dos alumnes on mostraran l'obra d'autors que han realitzat el curs de Fotografia Documental d'Autor.

 

Aquests alumnes són:

Emili Argemí amb el projecte "21 12"

 

Jessica Crespo amb el projecte "Púlsar"

 

20210427-MASTER-FOTO-logo.jpg
bottom of page